Feed Item
Added a post 

Hysteriska nyheter känner alla till, men vet vi om när vi själva råkar snubbla över en domedagsrubrik som färgar hela vår omvärldsupplevelse i mörkbeige?

I maktens korridorer

Aftonbladet skriver att FN vill ha bevis på att Prinsessan Latifa lever! Jag kan tycka att det är ett väldigt klent och märkligt krav. Det känns, om jag vore en sierska, som att frågan är oseriös pg a rädsla för makten bakom hennes kidnappning.Det säger mycket om vad FN egentligen kan prestera och vi upplever att de i alla fall gjort något!

Propaganda om andra länder

Annat som pressen fått hicka på är Navaljnyj. Det har varit en turbulent tid och mycket skriverier om honom som hjälte, mindre om hans tunga medhjälpare. Intressena bakom Navaljnyj vinklas istället till "misstag" i nyhetsrapporteringen eller "ankor" under själva tryckandet av artiklar. Propaganda till utlandets hungriga magar haglar och det känns svårt att förstå på vilken sida om folket Navaljnyj egentligen står, för utom det vanliga kacklandet om "stackars honom" och "onda Putin".

Tvål-Corona

Hur går det med Corona då? Läser jag på nyhetsflöden från olika respektabla tidningar ser det grovhugget ut så här ungefär

  • Corona fortsätter att öka i länet, paniktilstånd ?
  • Sjukhuset rapporterar att det är tomt på IVA sedan ett par dagar, antal smittade rekordlågt ?
  • Tegnell tror att tredje vågen är över i maj ?
  • Det ser ut som att den ökade pressen på IVA bara har börjat. Tredje vågen blir större än den första ?
  • I Indien kravlar människor döende i Covid-19, över varandra i korridorerna ?
  • Indien har lyckats riktigt bra hålla nere antalet virussmittade ?

Att varje nyhetsrulle ser ut så här är de flesta kanske inte varse om förrän vi faktiskt går in på nyhetsrullarna som visar en sammanställning av rubriker. Att tyda vad som egentligen händer i Covid-19 utvecklingen är svårt på gränsen till bisarrt underligt! -Riktigt halt att greppa!

Klimatförändringar

Väder och klimatförändringar behöver jag inte egentligen rysta om. Antingen är det kallare än någonsin eller så är det varmare än någonsin, även om kallast och varmast då mäts där det passar. Att klimatet används som cover-up för inte så intelligenta beteenden, är mindre intressant. Ex Amerikas Lousiana och Bayou som sjunker efter all exploatering på naturresurser. Ozonhålen som får fart pg a radioaktivitet efter atombomber ochh tester eller dumpning av radioaktivt vatten i haven, -här heter det att strålskyddsinspektionen håller koll på att värdena inte överstiger rimliga nivåer. Att haven inte fylls på naturligt med dessa rester är ointressant.

Lika intressant är det när man mäter markvärden och exempelvis Arsenik vid nybygge. Mätområdet är fläckar på den totala arealen som ska exploateras, även om det är så mycket Arsenik i marken från en tidigare jordbruksfastighet att det skulle räcka för att förgifta grundvattnet för en hel by, så flyttar man bara mätstickan några meter längre bort. Där det är rent eller godkända nivåer, där slängs nya fastigheter upp. Risken för treögda grodor i framtiden täcks av en försäkring i Geneve.

Metoo#

Alla kan teoretiskt sett bli våldtagna och det man i första avseendet menar med våldtäkt är det psykiska lidandet under akten och efter. En våldtäkt upprepas dagligen efter brottet för den utsatte i flera år, medan akten och minnet av brottet hos förövaren är borta femton minuter efter utlösning, -det var väl inte så farligt, sluta gnäll.

Men ska vi hårddra det, vilken är lite av min specialitet, -jag vill skriva så din frukost kommer upp igen- så sker våldtäkter dagligen på olika sätt med publik som blodtörstigt slickar sig kring läpparna och skriker "ge hen vad hen tål" och skrattar hysteriskt i pur förtjusning. Jag tänker som exempel på en ung vacker kvinna, hon kliver upp på scenen i X-factor UK liknande Pink och blir offentligt utskämd.

Under 8 år kämpar Alexander som hon heter med det publika spe hon fick utstå inför hela världen. X-factors internutredning visade syvende och sist att inget hade varit fel. Så här gick det till:

Alexander hade en kariär som Pink immitatör i flera år innan hon bestämmer sig för att ställa upp med eget material. Hon blir tillsagd av X-factorteamet att ändå sjunga Pink om hon skulle få ställa upp. Hon försökte få dem att ändra sig utan resultat. När hon kommer till inspelningen den aktuella morgonen finns ingen där att tala med och hon får sitta i timmar själv innan det är dags att inta scenen.

Här klagar domarna på hennes val att sjunga Pink, ber henne sjunga något annat och när hon gör det, avfärdar de henne med att hon borde skapa eget material och finna sig själv. Det hela görs på ett fullkomligt nedvärderande sätt, något Alexander aldrig får tillåtelse att glömma och hela världen ser på. 

Varför tar jag just upp Alexanders fall? -För att en brorsdotter till mig råkade ut för precis likadana rutiner innan framträdandet i Sverige, även hon sa "det var uppgjort från början och jag fick inte ens en chans". Medan brorsdottern lade ner sin musikkarriär, blev Alexander ett globalt spe.

Jag har skrivit mycket om att våld och våldtäkt "sitter i väggarna", både i sättet vi beter oss mot varandra och i rätten där lagen ska vara jämlik. Vi ser om det behov som gynnar oss själva, vi vattnar våra egna plantor. De växter plantorna kommer ifrån är alltid av sekundärt intresse, även om misskötsel orsakar långa kedjor av problem.

När journalister skriver om våldtäkt, så handlar det främst om det fysiska förfarandet. Bevisen handlar om huruvida ett finger gled upp i vaginan eller inte, om huruvida kvinnan, barnet eller den unga mannen var med på notorerna eller inte, -som om "den som är med i leken får leken tåla"?

Inget, i något rättsfall, ingen i publiken som förfärades av Alexanders ilska och frustration, ger "a benefit of the doubt", till den utsattas själ och "jaget" som inte kan gipsas. Vi sitter istället med popcorn och chips spända av förväntning, att slutligen läsa domen, -hen började leka och tålde sen inte resultatet!

 

 

  • Like
Comments
Info