Feed Item
Added a post 

Jag är inte helt bekväm med att bli sjukvårdsbiträde efter 30 år som tekniker. Men ur ekonomisk synpunkt är pendlande på Socialbidrag något endast en masochist skulle utsätta sig för. Någon som älskar smärtan att bara "nästan" överleva men inte helt, för delar av kroppen och psyket lämnas i pant vid varje utdelning.

Jag som är van att skriva rutiner och göra utredningar, bygga modeller och granska arbetssätt, -hittar vansinnigt mycket jag skulle kunna göra om eller adoptera själv (det är så bra) som skulle kunna förändra hela den här formen av vård. Men jag kan inte, det är inte mitt jobb den här gången och jag har fått börja om från början i ett yrke jag aldrig skulle ha valt själv, resursslöseri tänker jag, som likt en gammal hund står och tittar på matte när hon säger "sitt" och nickar med sitt huvud, -inte fasen fattar jag vad hon menar.

Men trots detta, likt våra svenska kärnkraftverk som pumpar ut miljarder ton radioaktivt vatten i havet och gör laxen självlysande, så är det ett mindre pris att betala när bilbranschen vill byta ut de bilburnas färdmedel, -money makes the world go-around!

Istället står jag framför dessa äldre eller förtvinade kopior av mig själv som är helt i händerna  på vår goda vilja. Så bräckliga, så förvirrade, så trasiga, så sköra, så glada, så arga, så rädda. Jag tänker -herregud, tänk om jag gör hen illa?

  • Like
Comments
Info