Feed Item
Added a post 

Jag tycker inte alls att det är korkat att neka Astras vaccin - om vi nu ska vara petiga med chansen att dö!

FHM rekommenderar Astras vaccins säkerhet med jämförelsen att dö i Covid-19. Det är mycket större risk att dö i Covid än av sprutan. Vi pratar casinoverksamhet, det är större chans att vinna om vi satsar mer än om vi fis-spelar. Å andra sidan är risken att förlora 1 miljon kronor på en månad större än att vinnna 1,1 miljoner på samma tid. Alla som spelar vinner nämligen inte en miljon bara för att de spelar med samma höga insats.

När det gäller sprutan fungerar logiken tvärtom. Vi väljer att skydda oss med isolering, handsprit, munskydd och visir, så länge vi inte smittas har vi inte riskerat att dö. Vi har gjort allt vi kan.

Väljer vi å andra sidan att ta sprutan, med kunskap om att den kan ta livet av oss, då har vi psykologiskt sett utsatt oss själva för den faran vi så enträget försöker skydda oss ifrån.

FHM resonerar att "lite svinn" får man räkna med, medan den enskilda upplever att det "lilla svinnet" är hens liv. Upplevelsen av att FHM spelar rysk roulette går inte att bara rationalisera bort. Risken att dö i Covid är alltså större om man smittas av viruset. Smittas man inte av viruset är risken att dö, större med Astras vaccin.

Däri har vi problemet.

Medan Danmark har uteslutit Astras vaccin, har det meddelats i Sverige att vi inte har råd att välja bort det. Det handlar alltså om pengar. Att livet ska hänga på huruvida vi har rätt utrustning eller inte, känns som ett moraliskt förfall. I alla fall när vi vet att en dos kan om det vill sig illa, ta livet av oss.

Läser man innantill om de fall blodproppar ser det ut att vara flest kvinnor och ingen över 70 år, vilket är anmärkningsvärt då Sverige satt en lägre gräns vid 60. Problemet är som det ser ut, att hänga ihop med hormonbalans och Östrogen. Jag har fortfarande inte släppt Ebolafallen med liknande symptom. 

Vi har alltså inte funnit orsaken till varför detta sker och det är problemet för alla!

  • Like
Comments
Info