Feed Item
Added a post 

Jag minns för en massa år sedan utanför en butikslänga i norra Stockholm. En ung asiatisk kvinna kom springande utan skor och ytterkläder mitt i vintern. Jag satt bakom ratten i en VAN och väntade på att min dåvarande sambo skulle lasta in reservdelar till sin "cabrio-coach", en specialbyggd bil.

Hon var rödgråten och såg ut att ha blåmärken både i ansiktet och på armarna. Efter henne rusade en mycket äldre svensk man, röd i ansiktet och arg. Jag hoppade ur bilen och skyndade mig snabbt fram. Hon talade varken svenske eller engelska. Jag erbjöd hjälp och skjuts till polis och kvinnan såg hoppfull ut tills hon såg min karl och hans vän bakom bilen.

När hon såg dem tvekade hon först och backade sedan. Hon gissade nog att ödet kunde bli värre. När jag insåg att hon trodde jag var ett större hot än det hon flydde från, slappnade det stelna och skräckslagna ansiktet av. Hon backade lite till ochh vände om mot mannen hon nyss försökt att fly ifrån.

Jag kunde inte göra mer för henne den dagen. Jag visste för faktum inget alls om vad som hänt, istället ropar jag ursinnigt till "gubben" (han kanske var lika gammal som jag är idag), -jag ser dig, bara så du vet! -Gör du henne illa kommer jag efter dig!

Mannen börjar cirkulera med armarna och skriker tillbaka -nej, det är bara ett missförstånd alltihop!

Det är sällan någon hoppar in emellan idag. Den största anledningen är att man kan få en kula mellan ögonen. Det ökade vapenvåldet, vapen i vart och vartannat hem och bristen på empati, gör gamla hjältar som den Svenska Tigern och Vikingen till blåmäle, mycket snack och ingen verkstad. De flesta brottslingarna är dessutom sönderdrogade eller påtända som Amerikanska elitsoldater.

Jag var tuff för 25 år sedan, jag har ändrat min attityd efter ändrade traditioner och som jag ser det är det med risk för livet att ingripa idag. Det betyder att antingen får vi bukt på vapenvåld och droger, så att medborgargardet får en chans, eller så får Regeringen kalla in militären.

 

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/smaland/larm-om-pagaende-misshandel-utomhus-i-alvesta-flera-patruller-pa-plats

  • Like
Comments
Info