Administration

 • 95
New Post
Not logged in users can't 'Create Post'.
Added a post 

BennyButler är till skillnad från WordPress, sökmotorvänlig! Sidan stiger snabbt i sökmotorresultat, mycket snabbare än vad jag har tidigare erfarenhet av när det gäller plattformar. Den skär som kniv genom smör.
Även om plattformen är sammansatt för BennyButlers syfte, tillhör tekniken ett gäng killar och tjejer i Opensource.

Jag testade att lägga på Google Ads (vilket jag har haft minimal nytta av de senaste 20 åren) och kodsträngen orsakade hinder att synas. Detta är eller borde vara av intresse för fler än utvecklare.

Som många vet har jag arbetat med över 400 plattformar och det största problemet för precis alla publicister är synlighet på internet. Som en heads-up, visste du att WordPress har inbyggt "noindex" på varje sida och så djupt som i databasen.

Möjligheten att göra en "override" på noindex för den vanliga användaren är en skenmanövrering i "settings". Genom att hindra sökmotorer från att indexa nya artiklar får plugintillverkare chansen att sälja sina verktyg och ger WordPress egna tekniker mer jobb.

Det finns inget argument varför en opensource WordPress-plattform ska vara osynlig för sökmotorer, då de flesta som vill ha en hemsida vill synas! Att no-indexa hemsidor är alltså ett affärsknep för div plattformar.

I detta fall är jag klart överraskad över antalet besökare och hur BennyButler stiger i sökmotorerna. Jag testade att lägga på Adsense. Trots den skenande läsardensiteten svarar Google "din hemsida saknar innehåll", vilket den här gången fick mig att plocka bort BennyButler från deras lista.

Jag blev misstänksam redan 2016 när min 20 miljoner besökare, bl a genom Kinas största sökmotor, ledde till att avdelningar på Google i Afrika tjänade på mina annonsintäkter och inte jag.

BennyButler är "vi" och det låter fel när jag säger "jag", men det är "jag" som byggt för allas framgång!

Jag misstänker helt enkelt efter en helikoptervy av min erfarenhet att man som Google i platsbrist hellre begränsar uppstickare än bemedlar dem. För nya publicister tillika entreprenörer är det en dödsstöt, medan det för Google blir högre inkomster och mindre arbete.

De får inkomster av publicister varje gång publicisternas annonser syns och slipper betala för alla internetplatserna de uppbär. När jag plockade bort Adsensekoden ökade antalet läsare igen.

Nummer 2 i problematiken är SSL-certifikatet. Det vi ser som tekniker och utvecklare är en form av säkerhetscertifikat. Certifikatet innebär i praktiken inte alls högre säkerhet, avsaknaden av ett bara begränsar sidor från att synas. 

Certifikatet är kostnadsfritt, det sker per automatik och http framför https gör ingen som helst skillnad på riktigt. Det bara visar att det var länge sedan en sida uppdaterades!

Problemet med https och SSL är att det öppnar för omdirigeringar. Det betyder att html-koder som Adsense enkelt kan dirigeras till andra som profiterar på hemsidans besökare.

Tycker du annonsintäkterna sjunkit, plocka bort annonskoderna!

För att hitta den eller det företaget som skor sig på dina besökare, måste du först koppla upp dig mot ditt SSL-certifikat, när du kan utveckla hela tråden, då först ser du vart dina besökare allokaliseras. Du kan med andra ord räkna 10 miljoner bessökare via din hemsidas- och servers statistik men endast få tillgodogöra dig en promille i annonsintäkter.

För att klargöra, när började din tidning förlora läsarintäkter och när började vi använda SSL på riktigt? Vi började använda SSL när TSL förtydligades 2018 och användes inom webbläsaren Navigator, något vi mest utnyttjar via våra androider.

Utvecklarna inom Navigator är både Mozilla och Google vilket gör det svårt att uttrycka en enskild orsak och utvecklingen grundar sig enkom på Opensource och frivilliga. 

När SSL påtvingades oss 2018 gick tidningar som Metro i Sverige, i graven. Jag fann att alla mina annonsintäkter tilldelades ett Amerikanskt säkerhetsföretag med huvudkontor bl a i Afrika och härefter har jakten på inkomst och överdrifter bara stigit.

För att förlora besökarintäkter verkar det såleda krävas att din plattform är inställd på "noindex", att annonserna är ihopkopplade med en HTML-tagg i din server, att ditt nätverk (router) innehåller en specik IBM-kod och att när de samkörs för över besöksdata till annonsdistrubitören och istället för att logga in på din bank, loggas data genom "overpass" till ett vilande konto hos samma distrubitör, exempelvis Google Adsense!

 • Comment
 • Like
Added a post 

Efter en hel del fnulande och testande kom vi fram till att den nuvarande färgkombinationen är enklast att se och förstå!

Borttaget är även headern. Headern är oftast som ett landmärke för hemsidor men helt ärligt är den mer ett irritationsmoment i forum. Om headern inte innehåller utbytbar rolig reklam blir den fruktansvärt trälig att se tillslut!

Kommande förändringar:

 • Bättre navigering och landningssidor för icke inloggade!
 • Like
Added a post 

I utvecklingsledet för BennyButler finslipas användningsområdet. Vi är ingen ny facebook och har ingen avsikt att förmedla någon sådan känsla. Tvärtemot sociala medier är BennyButler väldigt publik, under varje inlägg du gör kan du läsa populariteten i besöksantal, du kan annonsera och synas globalt - vi är raka motsatsen till hemliga, vi är en megafon!

Flertalet av BennyButlers medlemmar är anonyma och syns inte, de läser artikler och umgås!

Det här betyder att användaren inte hindras från att få uppmärksamhet i något spel om annonsintäkter, du väljer själv din synlighet och sidan är baserad på dina val. Häng med i utvecklingen och följ de fakta som presenteras.

 • Like
Added a post 

Nyheterna i Nyhetsflödet står Nyhetspalatset för! Här presenterar vi de flesta dagstidningarna i Sverige!

 • Like
Added a post 

Pga att tidslinjen fylls med bilder varje gång någon byter profil- eller omslabild så döljer vi den uppdateringen i flödet! Vanliga bilder publiceras som vanligt.

 

Vi du inte synas offentligt  ändra i dina inställningar till "privat"!

 • Like

Som ni ser nu vid sidan av min profil så finns små ikoner (den här informationen finns även i Wiki).

Ikonerna delas på BennyButler ut av administratören.

När du ser någon med den här ikonen betyder det:

Kugghjul - Jag är administratör och kan hjälpa dig!

 • Medalj - Jag har medverkat till något bra på BB och har fått uppskattning!
 • Tummen upp - Jag har en bra profil och intressanta inlägg!
 • Begränsad stoppskylt - Jag har passerat en gräns och fått en varning!
 • STOPP - Jag kan ge dig en varning om jag har den här ikonen!

 

Alla admin har inte alla rättigheter, som att blockera en profil eller dela ut belöningar och varningar. Medaljer och ikoner används för att uppskatta våra medlemmar men även för att visa att vårt samhälle här är under översikt.

På andra forum kan vi inte hitta någon ansvarig, vi kan inte få personlig hjälp och vi kan inte ifrågasätta om vår profil plötsligt blockeras. Vi driver BennyButler gemensamt och det ska kännas tryggt att vara här.  

 • Like
Added a discussion 

Vill du vara med och utforma?

Har du frågor om forumet, har du hittat buggar eller har du ideer som förbättrar?

Alla bidrag som leder till förbättringar belönas med en guldstjärna på din profil som du får behålla. Hjälper du till på andra sätt (se Wiki) kan du få fler stjärnor. Du behöver inte skriva mail till oss för att en förtjänad stjärna ska synas på din profil.

 • 1
 • Comment
 • Like
Added a post 
 • Like
Added a group 

Här diskuterar vi allt inom politik och lösningar högljutt men aldrig otrevligt!

 • Like
Promoted
Added an ad 
€5.00

Gör klassiska stycken sedan 2004 om du är intresserad av designad klassisk musik till videos eller födelsedagspresent då är detta bästa gåvan!

 • 1
 • Like
Administration Discussions
 •  ·  453
 •  · 
Vill du vara med och utforma? Har du frågor om forumet, har du hittat buggar eller har du ideer som…
 •  · 
 •  · 
 •  · Jag har läst och tagit till mig informationen, tyvärr tar det ett tag till innan de blir översatta m…
Administration Albums

Någon mer med TV4-problem?

Får ofta rekommendationer i andra forum att se TV4:s nyhetsinslag på video men deras uppspelning fungerar aldrig! Någon mer än jag som erfarit det? En förutsättning för att nyhetsredaktioner ska kunna tjäna pengar är att deras innehåll är tillgängligt!
Joined Organizations
Administration Posts
Administration Ads

Administration

 • Fråga mig direkt eller i meddelande om du undrar över något!
 • Det är jag som smyger runt bland alla och kan ge medaljer eller spärra ett konto
 • Det är jag som löser tekniska problem
 • Du kan fråga alla med ett kugghjul på sin profil om hjälp
Info
Gender:
Woman
Age:
50
Full Name:
Administration
Friends count:
Followers count:
Relationships
Empty
Membership
Administrator