·   · 34 posts
  •  · 2 friends
  •  · 3 followers

Det är skillnad på "goda råd"!

När jag skriver på bloggen, då kan jag tipsa om olika kurer. Det är kurer jag har testat. Jag tipsar inte lika gärna om kurer privat, för då rekommenderar jag något direkt till en människa som litar på min goda vilja.

Jag är inte läkare och mina tips kan slå ut annan kanske livsviktig medicin. På nätet lyder jag under en annan tanke, att du inte alls blint kommer lyssna på vad jag föreslår, mer ta det i beaktning och höra dig för. Det är så jag resonerar själv när jag läser om tips.

Ex Grapefrukt är bra med den lilla dosen kinin i för det flesta som är trötta och alltid förkylda och har ont, men inte bra alls när individen äter "blodmediciner". Bra kurer är alltså bra när de inte är dåliga. Precis som bra nyheter med 24 miljarder extra mot arbetslösheten är bra för alla konsulter som leker arbetsförmedling med lika dåliga resultat, men inte för de arbetslösa vars chanser inte ökar alls.

Efter analys av hur människan upplever information på nätet, inser jag att källan där det skrivs är viktigare än innehållet. En källa kan anses säker om dess fundament är känt. Om vi tar FHM i Sverige, så innebär just namnet på organisationen trovärdighet, trots att felaktig information och rekommendationer har presenterats upprepat.

Läkare utanför FHM kan ha haft avvikande åsikter, men anses då vara motsträvande och närmast konspiratörer. Läkare som varken motsäger det ena eller det andra behåller ett öppet sinne och följer de rekommendationer som ges till dess andra har bevisats vara bättre. Forskare arbetar med att hålla öronen öppna åt alla håll och tar till sig av även små åsiktsmaskiner som mig själv. -Är inte Covid löst, då är det inte löst.

Den enskilda individen saknar den här kapaciteten. Den saknar bakomliggande fakta, medicinsk expertis, forskarerfarenhet och förmåga att avgöra vilken information som är av vikt.

Om en sjöfågel dör i Atlanten, kan detta vara kopplat till Covid-SARS, men det kan även vara kopplat till ett oväntat åskoväder och med bristen på den enskildas egna kompetens i varje ämne från poltitiska drag, till virussjukdomar blir vi "sitting ducks" och förlitar oss på gilla-markeringar, Trusty's rekommendationer och den fundamentala hierarkin i samhället som ska gardera vår säkerhet.

Alla vet vid det här laget att "okulara" bevis köps för miljarder varje år och gör alla från influencers till Amerikanska pastorer rika. Vi litar blint på den säkerhet vi tilldelas, men aldrig på vår egen förmåga och ifrågasättandet riskerar att stämplas som foliehatt.

 

0 0 0 0 0 0
  • 424
Comments (0)
Info
Category:
Created:
Updated: