·   · 34 posts
  •  · 2 friends
  •  · 3 followers

Kvinnans roll i samhället speglar fortfarande "det svaga könet" på fel sätt!

Kvinnan är oftast det svagare könet redan från födelsen. Hennes roll som mannens jämlike i jämlikhetskampen har tuggat sig snett i vårt sekulariserade och framtida samhälle. Kvinnans lust har förstärkts att vara jämbördig mannen, vilket gör henne till ett offer när "han" vill och inte hon. -Vadå inte vill, hela 70, 80, 90 och 2000-talet har handlat om att ni kvinnor vill lika mycket som oss män? -Du driver eller hur?

Jag fick en riktigt illa smak i munnen när jag läste om "fisting"broschyrer för mellanstadiebarn! - Att föda ett barn är som att svälja en vattenmelon hel, det är inte med sexuell lust och följande orgasm vi klämmer ut en ny människa. Det är under plågor.

För att ta sig uppåt i hierarkin, få filmjobb eller status i organisationen krävs lite bus i sänghalmen, tjänst och gentjänst. Många kvinnor jag har känt genom livet har tagit sig fram på just det sättet, -vadådå? Det är normalt!

Nä, det är inte normalt att en position först blir aktuell efter det att kvinnan har utfört sexuella tjänster. Vari i det ligger kompetensen för filmrollen? -För chefspositionen?

Och hur kan ett samhälle som ser kvinnan så ojämlik, bli jämlikt? Kvinnan måste säga nej, riskera att förlora sin chans, så att kvinnor under henne inte utnyttjas på samma sätt utan vinning för fler än "han"! 

Jag lärde mig nolltolerans tidigt. Det var troligtvis min mammas förtjänst. Att lära ut nolltolerans är med risken att kvinnan eller den mjuka mannen inte förstår skillnaden på, var gränsen sätts och vilket ansvar man har själv att inte orsaka problem.

Jag gör alltid en riskbedömning innan jag ska ut på äventyr, som att ta en drink i baren själv. Jag tänker "vart ska jag sätta min gräns"? och efter detta tänker jag "vad gör jag om gränsen passeras"?

I ett våldtäktsfall som Aftonbladet tog upp i en för övrigt mycket bra artikel, släpar gärningsmannen med sig kvinnans sovande barn i en barnvagn. Då en mamma aldrig skulle släppa sitt barn, följer hon motvilligt med. Detta kallas "hotfullt beteende", kidnappning och utpressning. Väl uppe på hotellrummet begår han sedan en "mjuk" våldtäkt, -dock en våldtäkt!

Det kvinnan saknade i scenariot var just gränsdragningen och nolltoleransen. Hon hade kunnat ringa polis och sagt att hennes sovande barn var utsatt för kidnappning eller att hon själv utsattes för utpressning. -För att få tillbaka barnet, tvingades hon till sex.

Hon som kvinna är i detta fall "svag" och det utnyttjar mannen som senare frias, då vittnen till mannen belyser kvinnans emotionella svaghet och hennes spelande på sin sexualitet? -Obegripligt att ens lyssna på, från rättens sida! 

Det är mycket möjligt att rätten ansåg henne vara medgörlig, då hon inte gjorde "allt" för att freda sig. Det är mycket möjligt att mannens försvar, grundade sig i "vedertaget sexuellt spel, omöjligt för klienten att förstå", men det är även mycket rimligt att se hur mannen tagit tillvara på kvinnans svaghet och under ett förtäckt hot, krävt lösen för att släppa barnet och henne!

Våldet som utspelade sig handlade därför väldigt lite om kvinnans förmåga att dra gränser, tänka efter före och göra "allt" för att freda sig under förspelet som ledde till våldtäkten. Även om det skulle stå ord mot ord (som det gjorde i detta fall i tanke på vittnena), hade mannen planerat redan från början att sexakten skulle ske. Även om ett medgivande saknades, skulle han fortfarande ha åtalats för utnyttjande av ställning, hot, utpressning och möjligtvis kidnappning!

Ett medgivande för sex gäller alltså inte, då det lagligt är svårbevisat. Det krävs att kvinnor av idag och en hel del unga pojkar och yngre män, lär sig nolltolerans och sätter ribban för vad de är värda själva. Det går inte att tro att hormonstinna karlar som i brukligt förfarande sätter på allt som rör sig, där kvinnor i deras erfarenhet leker samma spel, -accepterar ett nej!

Har dessutom männen, advokaterna, juryn och domaren för vana att leka hård sex med granntanten, då blir det inget fällande utslag. Är försvaret en kvinna som nått sin position sängvägen, då blir skulden för stor för att döma någon annan, -lite får hon stå ut med!

Ska vi dra åt snaran hårdare för sexbrottslingar som tror ofrivillig sex är en lek, då hamnar halva Sveriges mansbefolkning bakom lås och bom. Som man brukar säga, "problemet sitter i väggarna" och atmosfären är inte gynnsam att utvecklas i.

Nolltolerans handlar om att dra gränsen och agera hårt, innan "halva" är inne!

 

0 0 0 0 0 0
  • 406
Comments (0)
Info
Category:
Created:
Updated: