·   · 34 posts
  •  · 2 friends
  •  · 3 followers

Hur definiera sig själv på en anställningsintervju? Fetch Rufus, good boy!

På jobbmötet -vad är dina starka sidor?

"Vad är" tänker jag, det är en subjektiv fråga om tingets form eftersom intervjuaren undrade om mina sidor. Jag kan ju inte inte svara på frågan om min framsida är starkare än baksidan, vilket i så fall beror på vad jag måste stå emot. Rumpan och baksidan är av alla former bäst att sätta sig på!

Lite förläget frågar jag -hur tänker du nu?

Intervjuaren blir lite otålig, -ja men vad anser du är dina fördelar?

Jag skrattar till och gör intervjuaren lite förvirrad. Jag tänker "framsidan går ju oftast före" men, det är gissar jag inte vad som uppnosigt ska svaras på! Nu blir jag osäker och funderar på vad intervjuaren kan tycka är styrka.  

Jag snurrar runt i huvudet och känner mig förhörd. Jag skrev minsann i mitt CV vad jag kan och det torde täcka alla frågetecken annars borde jag inte kallats till intervju? Glor tomt framför mig undrar i mitt stilla sinne varför hen inte specificerade vilken styrka som är önskvärd.

Jag famlar i luften -jag är duktig på att lösa problem! Direkt studsar intervuarens stängda svar tillbaka, -jaha! Nu inser jag att givit henom en klyscha och intervjuen är över. Det som följer är slentrianmässiga frågor, nedplitade på ett papper som avslutas med -har du någon fråga?

Nej, varför skulle jag ha frågor om en tjänst i ett företag som jag har ansökt till med öppna ögon? Vad skulle jag fråga? "Vet du vad ankan säger när den blir rädd, -nä? Den säger kvack"!

Hur många målar upp PostNord t ex som ett drömföretag vi velat jobba på sedan barnsben? Först var det polis, sen var det brandman och sist var det som sorterare på PostNord.

-Varför vill du jobba på PostNord? HR-personalens ögon lyser av förväntning och jag svarar, -jobbar man inte svälter man ihjäl! Jag fick inte det jobbet heller när det begav sig.

Mitt CV målar upp en spaltmeter av program, kunskaper, diplom och arbetsgivare som konsult. Intervjuaren rafsar lite i papprena, -oj det är mycket! Jag ser att du behärskar Microsofts programvaror, -kan du Office365?

Jag skruvar på mig olustsigt och tänker "det är precis Microsoft det ja"! -Kan du Agility? Jag fnittrar till lite och ser mig själv som en hund "japp, jag kan både sitta och hämta pinnar på kommando", jag svarar -det beror på i vilket sammanhang du menar.

HR-personen känner sig obekväm, -jag tänker på det här sammanhanget!

Nu blir jag obekväm och tänker "släng dig inte med begrepp om processer och metoder du saknar kunskap om", jag svarar, -ja, jag har arbetat med processteknisk utveckling.

Fel svar igen då HR inte vet vad processteknik är. Hen ser oväntat nöjd ut, -vi söker någon som kan Agil systemutveckling och jag känner att du kanske skulle passa bättre in på supportavdelningen. Med din tillåtelse, lämnar jag över din CV till min kollega och hittar vi något som passar dig hör vi av oss! 

Jag ler och tackar för mig och tänker "jisses"!

0 0 0 0 0 0
  • 338
Comments (0)
Info
Category:
Created:
Updated: